Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Základy ekonomiky pro střední a vyšší hotelové školy

    Naše cena s DPH:
    199 Kč DPH 10%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Jana Kočí, Lenka Konigová
    Nakladatel:
    FORTUNA
    Kód zboží:
    51431
    EAN:
    9788073731274
    ISBN:
    9788073730598
    FORTUNA

    Popis produktu

    • Učebnice seznamuje studenty se základními ekonomickými pojmy, s mechanizmem fungování trhu, s podnikem a jeho funkcí, se způsoby vzniku a zániku jednotlivých právních forem podnikání.
    • Pomáhá pochopit podnikové činnosti a smysl podnikání, pojmy náklady, výnosy, výsledek hospodaření a začlenění podniku do systému národního hospodářství.
    • Učebnice obsahuje řadu schémat a příkladů, včetně řešených, a za každým tematickým celkem jsou kontrolní otázky a úkoly.

     

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    143

    Recenze

    Učebnice je určena studentům středních hotelových škol a studentům vyšších odborných škol odbobného zaměření.

    První tematický celek objasňuje základní ekonomické pojmy, které si musí studenti osvojit, aby na tyto znalosti mohli dále navazovat ve vyšších ročnících.

    Další tematický celek přibližuje problematiku trhu a tržního mechanizmu.

    Převážná část učebnice je věnována podnikání, právním formám podnikání i jednotlivým činnostem s podnikáním souvisejících. Závěrečná část se zabývá okolím obchodního závodu, neboť ke své činnosti obchodní závod potřebuje i jiné subjekty.

    Cílem učebnice je poskytnout studentům základní ekonomické poznatky tak, aby pochopili jejich vzájemné vztahy a souvislosti.

    Obsah učebnice

    1  Základní ekonomické pojmy

    • 1.1 Potřeby
    • 1.2 Statky a služby
    • 1.3 Spotřeba
    • 1.4 Výroba a výrobní zdroje firmy
    • 1.5 Hospodaření, hospodářský proces, hospodářství
    • 1.6 Vzácnost, užitek, hranice výrobních možností
    • 1.7 Životní úroveň

    2  Trh a tržní mechanizmus

    • 2.1 Zboží
    • 2.2 Trh a tržní subjekty
    • 2.3 Poptávka
    • 2.4 Nabídka
    • 2.5 Cena
    • 2.6 Tržní mechanizmus
    • 2.7 Konkurence

    3  Obchodní závod

    • 3.1 Podnikání a obchodní závod
    • 3.2 Znaky obchodního závodu
    • 3.3 Založení a vznik obchodního závodu
    • 3.4 Zrušení a zánik obchodního závodu
    • 3.5 Právní formy podnikání

    4  Podnikové činnosti

    • 4.1 Druhy činností a jejich vzájemná návaznost
    • 4.2 Majetek obchodního závodu
    • 4.3 Zásobovací činnost
    • 4.4.Investiční činnost
    • 4.5 Personální činnost
    • 4.6 Hlavní činnost
    • 4.7 Odbyt
    • 4.8 Finanční činnost
    • 4.9 Řízení a informace

    5  Obchodní závod jako součást národního hospodářství

    • 5.1 Národní hospodářství
    • 5.2 Okolí obchodního závodu

    Přílohy

    • Příloha 1 - Společenská smlouva o založení veřejné obchodní společnosti
    • Příloha 2 - Smlouva o tiché společnosti
    • Příloha 3 - Pracovní smlouva
    • Příloha 4 - Dohoda o kratší pracovní době
    • Příloha 5 - Platový výměr
    • Příloha 6 - Dohoda o hmotné odpovědnosti
    • Příloha 7 - Jmenování do funkce
    • Příloha 8 - Dohoda o rozvázání pracovního poměru
    • Příloha 9 - Výpověď pro nadbytečnost
    • Příloha 10 - Výpověď pro neuspokojivé pracovní výsledky
    • Příloha 11 - Zrušení pracovního poměru ve zkušební době 

     

    Zákazníci s tímto zbožím často kupují:

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    S titulem Základy ekonomiky pro střední a vyšší hotelové školy souvisí:

    Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu nebo kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace Souhlasím

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují: