Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Technologie přípravy pokrmů 6

    Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy.

    Naše cena s DPH:
    155 Kč DPH 10%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Hana Sedláčková
    Nakladatel:
    FORTUNA
    Kód zboží:
    54439
    EAN:
    9788073731144
    ISBN:
    9788073731144

    Popis produktu

    • Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy.
    • Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A4 (21 x 30 cm)
    Počet stran:
    122

    Recenze

    Tato publikace představuje šestý díl ucelené řady učebnic Technologie a přípravy pokrmů pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy a je věnována rybám a mořským plodům. Důvodem k vytvoření samostatného dílu věnovaného právě rybám a mořským plodům jsou požadavky moderní výživy na potraviny s bohatým obsahen plnohodnotných bílkovin, vitaminů a minerálních látek a s nízkým obsahem tuků, které ryby splňují.

    Nabídka ryb na trhu stoupá, stoupá i nabídka ryb na jídelních lístcích různých restaurací i na jídelníčcích školních i podnikových jídelen. Žádoucí je, aby ryby byly využívány také při domácím stravování všech vrstev obyvatelstva.

    Tato učebnice si neklade za cíl podat vyčerpávající přehled ryb a mořských plodů, ale chce seznámit hlavně s těmi druhy ryb, které se u nás nejvíce používají, a usnadnit tak orientaci při jejich nákupu i přípravě. 

    Obsah učebnice

    1     Ryby v moderní výživě

    • 1.1   Stravitelnost pokrmů z ryb
    • 1.2   Ryby a správná výživa dětí
    • 1.3   Pokrmy z ryb pro dietní stravování
    • 1.4   Nákup ryb mořských, sladkovodních a mořských plodů
    • 1.5   Hygienická pravidla při zpracování ryb
    • 1.6   Způsoby konzervování ryb mořských, sladkovodních a mořských plodů
    • 1.7   Využití konvenience (polotovarů) v restauračních kuchyních
    • 1.8   Rybí kuchyně a restaurace
    • 1.9   Vybavení rybí restaurace - prostírání a servis
    • 1.10  Kořenění a marinování ryb a mořských plodů
    • 1.11  Změny hmotnosti v podávání pokrmů z ryb a mořských plodů
    • 1.12  Příklad použití některých druhů zeleniny ve studené kuchyni

    2     Studené předkrmy ze všech druhů ryb a mořských plodů

    • 2.1   Základní suroviny na studené předkrmy z ryb a mořských plodů
    • 2.2   Marinování ryb
    • 2.3   Ryby v aspiku
    • 2.4   Rybí koktejly
    • 2.5   Krémy z ryb
    • 2.6   Rybí pěny
    • 2.7   Pomazánky z ryb
    • 2.8   Rybí paštiky
    • 2.9   Náročnější studené předkrmy
    • 2.10 Slané pečivo ke studeným předkrmům a polévkám

    3     Polévky z ryb

    • 3.1  Polévky z ryb mořských
    • 3.2  Polévky z ryb sladkovodních

    4     Teplé předkrmy z ryb mořských, z mořských plodů a z ryb sladkovodních

    5     Pokrmy z ryb mořských, z mořských plodů a z ryb sladkovodních

    • 5.1   Nákup ryb a mořských plodů
    • 5.2   Skladování a uchování mořských ryb a mořských plodů
    • 5.3   Správné používání zmraženého rybího masa
    • 5.4   Příprava rybích vývarů
    • 5.5   Příprava ryby vcelku před vařením
    • 5.6   Odstraňování šupin z ryb
    • 5.7   Stahování kůže z ryb
    • 5.8   Odstraňování hřbetní kosti
    • 5.9   Příprava filetů z půlky lososa s kůží
    • 5.10 Filetování různých druhů ryb
    • 5.11 Dělení mořských ryb na porce před tepelnou úpravou
    • 5.12 Steak z rybího masa
    • 5.13 Rybí vývar
    • 5.14 Rybí várka
    • 5.15 Druhy mořských ryb a jejich tepelná úprava

    6     Mořské plody a pokrmy z nich

    • 6.1   Skladování a příprava mořských plodů
    • 6.2   Osobní hygiena při práci s mořskými plody
    • 6.3   Dělení mořských plodů

    7     Pokrmy z ryb sladkovodních

    • 7.1   Příprava ryb sladkovodních před dalším zpracováním

    8     Speciality různého původu pro zdobení a přípravu pokrmů

    9     Přílohy a doplňky k rybám a mořským plodům

    • 9.1   Přílohy z brambor
    • 9.2   Přílohy z obilovin
    • 9.3   Přílohy z luštěnin
    • 9.4   Různé druhy pečiva
    • 9.5   Ovoce a jeho využití při přípravě a ozdobě ryb a mořských plodů
    • 9.6   Zelenina a její využití při přípravě a ozdobě ryb a mořských plodů
    • 9.7   Houby
    • 9.8   Omáčky
    • 9.9   Další možnosti ochucování pokrmů z ryb a mořských plodů

    Literatura

    •  

    Zboží bylo vloženo do košíku

    Související zboží: