Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Chemie pro čtyřletá gymnázia - 3.díl

    Naše cena s DPH:
    198 Kč DPH 0%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Mareček Aleš, Honza Jaroslav
    Nakladatel:
    NAKLADATELSTVÍ OLOMOUC
    Kód zboží:
    23964
    EAN:
    9788090240261
    ISBN:
    8071820571

    Popis produktu

    V posledním dílu učebnice najdete chemii halogenderivátů, hydroxyderivátů, aldehydů, ketonů, karboxylových kyselin a jejich derivátů. Součástí knihy jsou také informace o heterocyklických sloučeninách, polymerech a přírodních látkách. Velká pozornost je věnována sacharidům, lipidům, bílkovinám a nukleovým kyselinám. Na tyto kapitoly navazuje přehledně zpracované učivo biochemie. Závěr knihy obsahuje názvosloví uhlovodíkových derivátů.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    B5 (16 x 23 cm)
    Počet stran:
    255

    O učebnici

    Předkládáme Vám poslední díl naší třídílné učebnice chemie. Kniha je rozčleněna do tří částí:

    • první část navazuje na druhý díl učenice a je věnována problematice derivátů uhlovodíků. Učivo je rozčleněno do jednotlivých kapitol podle charakteristických skupin. 9. kapitola je věnována výpočtům pH. S touto problematikou jste se již setkali v prvním dílu učebnice, kde však byly podány pouze základní informace. 15. kapitola je věnována syntetickým makromolekulárním látkám a 16. kapitola optické aktivitě.
    • náplní druhé části knihy je biochemie. Učivo je rozčleněno na biochemii popisnou, zabývající se strukturou a vlastnostmi látek tvořících živou přírodu a na biochemii dynamickou, která studuje látkové a energetické změny uvnitř živých soustav.
    • třetí část knihy je věnována názvosloví derivátů uhlovodíků. Jednotlivé kapitoly obsahují příklady k procvičení probrané látky.

    Text je, stejně jako v předcházejících dílech, doplněn klíčovými slovy, která umožňují rychlou orientaci v textu a pohodlné opakování učiva.  

     

    Obsah učebnice

    DERIVÁTY UHLOVODÍKŮ

    1. Úvod

    2. Halogenderiváty uhlovodíků

    • 2.1 Příprava halogenderivátů
    • 2.2 Vlastnosti halogenderivátů
    • 2.3 Význam halogenderivátů uhlovodíků

    3. Organokovové sločeniny

    • 3.1 Příprava organokovovývh sločenin
    • 3.2 Vlastnosti organokovovývh sločenin
    • 3.3 Využití organokovovývh sloučenin

    4. Hydroxyderiváty

    • 4.1 Příprava hydroxyderivátů
    • 4.2 Vlastnosti hydroxyderivátů
    • 4.3 Využití hydroxyderivátů

    5. Thioalkoholy a thiofenoly

    • 5.1 Příprava thioalkoholů a thiofenolů
    • 5.2 Vlastnosti a využití thioalkoholů a thiofenolů

    6. Ethery

    • 6.1 Příprava etherů
    • 6.2 Vlastnosti etherů
    • 6.3 Využití etherů

    7. Aldehydy a ketony

    • 7.1 Příprava aldehydů a ketonů
    • 7.2 Vlastnoti aldehydů a ketonů
    • 7.3 Využití aldehydů a ketonů

    8. Karboxylové kyseliny

    • 8.1 Příprava karboxylových kyselin
    • 8.2 Vlastnosti karboxylových kyselin
    • 8.3 Využití karboxylových kyselin

    9. Síla kyselin a výpočty pH

    • 9.1 Výpočty pH

    10. Funkční deriváty kyselin

    • 10.1 Soli karboxylových kyselin
    • 10.2 Halogenidy karboxylových kyselin
    • 10.3 Anhydridy karboxylových kyselin
    • 10.4 Estery karboxylových kyselin
    • 10.5 Amidy karboxylových kyselin
    • 10.6 Nitrily
    • 10.7 Deriváty kyseliny uhličité

    11. Substituční deriváty karboxylových kyselin

    • 11.1 Halogenkyseliny
    • 11.2 Hydroxykyseliny
    • 11.3 Aminokyseliny
    • 11.4 Oxokyseliny

    12. Nitrosloučeniny

    • 12.1 Příprava nitrosloučenin
    • 12.2 Vlastnosti a význam nitrosloučenin

    13. Aminy

    • 13.1 Příprava aminů
    • 13.2 Vlastnosti a význam aminů

    14. Heterocyklické sloučeniny

    • 14.1 Pětičlenné heterocykly
    • 14.2 Šestičlenné heterocykly
    • 14.3 Složitější heterocyklické sločeniny

    15. Syntetické makromolekulární látky

    • 15.1 Polymerace
    • 15.2 Polyadice
    • 15.3 Polykondenzace

    16. Optická aktivita

    BIOCHEMIE

    1. Úvod do studia biochemie

    • 1.1 Látkové složení živé hmoty
    • 1.2 Přírodní látky

    2. Sacharidy

    • 2.1 Monosacharidy
    • 2.2 Oligosacharidy
    • 2.3 Polysacharidy

    3. Lipidy

    • 3.1 Jednoduché lipidy
    • 3.2 Složené lipidy

    4. Peptidy a bílkoviny

    • 4.1 Peptidy
    • 4.2 Bílkoviny

    5. Enzymy

    • 5.1 Názvosloví enzymů
    • 5.2 Rozdělení enzymů
    • 5.3 Enzymová katalýza

    6. Vitaminy

    • 6.1 Vitaminy rozpustné v tucích
    • 6.2 Vitaminy rozpustné ve vodě

    7. Nukleové kyseliny

    • 7.1 Složení nukleových kyselin
    • 7.2 Struktura nukleových kyselin
    • 7.3 Význam nukleových kyselin

    8. Energetický metabolismus

    • 8.1 Makroergické sloučeniny

    9. Metabolismus sacharidů

    • 9.1 Katabolismus sacharidů
    • 9.2 Biosyntéza sacharidů

    10. Metabolismus lipidů

    • 10.1 Katabolismus lipidů
    • 10.2 Biosyntéza tuků
    • 10.3 Acetyl-CoA a jeho význam v metabolismu lipidů a sachridů

    11. Metabolismus bílkovin

    • 11.1 Katabolismus bílkovin a aminokyselin
    • 11.2 Biosyntéza aminokyselin a bílkovin

    12. Metabolismus nukleových kyselin

    • 12.1 Katabolismus nukleových kyselin
    • 12.2 Biosyntéza nukleových kyselin

    13. Sekundární metabolity

    • 13.1 Alkaloidy
    • 13.2 Isoprenoidy

    14. Regulace metabolismu

    • 14.1 Propojení metabolických dějů
    • 14.2 Regulace metabolických procesů, hormony

    Přílohy

    Názvosloví derivátů uhlovodíků

    Výsledky

    Rejstřík

     

     

     

     

    Zákazníci s tímto zbožím často kupují:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace
    Souhlasím a zavřít.
    Nesouhlasím. Budou použity jen cookies nutné pro chod webu.

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?