Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Technologie přípravy pokrmů 2.díl

    Učebnice pro SOU a pro hotelové školy.

    Naše cena s DPH:
    149 Kč DPH 10%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Sedláčková Hana
    Nakladatel:
    FORTUNA
    Kód zboží:
    51155
    EAN:
    9788071689522
    ISBN:
    9788071689522

    Popis produktu

    • Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy.
    • První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček.
    • Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy.
    • Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého.
    • Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny.
    • Pátý díl je věnován studené kuchyni.
    • Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A4 (21 x 30 cm)
    Počet stran:
    85

    Recenze

    První část učebnice Technologie přípravy pokrmů obsahovala tyto tématické celky: Zásady správné výživy, Poživatiny a jejich dělení, Hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, Ochrana zdraví a bezpečnost práce, Předběžná příprava základních druhů potravin, Tepelné úpravy klasické i moderní, Polévky, Omáčky (studené i teplé) včetně jednoduchých zálivek.

    Ve druhé části učebnice jsou: Přílohy z brambor, z obilovin, z luštěnin a z hub. Komplexně je zpracována zelenina a její využití nejen jako přílohy, ale i jako hlavního pokrmu. Další celky obsahují pokrmy z mléka, tvarohu, sýrů a vajec. Závěr druhého dílu tvoří kapitola Moučné pokrmy a moučníky.

    Učebnice je zpracovaná v daleko širším rozsahu, než to umožňuje počet hodin stanovených učební osnovou tohoto předmětu, neboť je třeba, aby studenti všech typů škol, kurzů a rekvalifikací s gastronomickým zaměřením získali ucelený přehled o možnostech zpracování potravin v pokrmy za studena i různými tepelnými způsoby.

    U všech úprav není možné provádět základní dávkování, rozsah učebnice by se ještě zvětšil. Pro tyto potřeby je možné využít publikace Receptury teplých pokrmů, které i v současné době zůstavají určitým základem, kde si kuchaři ověřují své znalosti, případně doplňují další možnosti zpracování potravin.  

    Obsah učebnice

    1.   PŘÍLOHY

    • 1.1  Přílohy i hlavní pokrmy z brambor
    • 1.2  Přílohy i hlavní pokrmy z obilovin
    • 1.3  Přílohy i hlavní pokrmy z luštěnin
    • 1.4  Přílohy i hlavní pokrmy z hub
    • 1.5  Přílohy i hlavní pokrmy ze zeleniny

    2.   BEZMASÉ POKRMY

    • 2.1  Brambory
    • 2.2  Luštěniny
    • 2.3  Zelenina
    • 2.4  Mléko a tekuté mléčné výrobky
    • 2.5  Tvaroh
    • 2.6  Sýry
    • 2.7  Vejce

    3.    MOUČNÉ POKRMY A MOUČNÍKY

    • 3.1  Moučníky a pokrmy z obilovin
    • 3.2  Moučníky a pokrmy z těstovin
    • 3.3  Moučníky a pokrmy z různých druhů těst
    • 3.4  Moučníky z více druhů potravin

    Zákazníci s tímto zbožím často kupují:

    Související zboží:

    S titulem Technologie přípravy pokrmů 2.díl souvisí:

    Zboží bylo vloženo do košíku

    Související zboží: