Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Cukrářské práce - technologie (učebnice pro odborná učiliště)

    Naše cena s DPH:
    219 Kč DPH 10%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Hana Semrádová, Věra Měsíčková
    Nakladatel:
    PARTA
    Kód zboží:
    24955
    ISBN:
    9788073202521

    Popis produktu

    • Učebnice pro předmět Technologie je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť oboru Cukrářské práce.
    • Učební text je v souladu s platnými učebními dokumenty, předkládá učivo přístupnou formou, uceleně a přehledně.
    • Žák získá potřebné základní znalosti o způsobech cukrářského zpracování potravin a postupech při přípravě oblíbených cukrářských výrobků.
    • Učební text je doplněn ilustračními a instruktážními kresbami a barevnými fotografiemi.
       

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A4 (21 x 30 cm)
    Počet stran:
    137

    Obsah učebnice

    1.  Úvod

    • Z historie cukrářské výroby
    • Hygiena a sanitace v cukrářské vyrobě
    • Bezpečnost práce
    • Názvosloví pro cukrářskou výrobu

    2.   Cukerné roztoky

    • Příprava cukerných roztoků
    • Cukerné hmoty

    3.   Náplně

    • Charakteristika a rozdělení náplní
    • Náplně trvanlivé
    • Náplně trvanlivější
    • Méně trvanlivé náplně
    • Náplně pro rychlou spotřebu
    • Náplně na pečení

    4.   Polevy

    • Význam polev
    • Cukrové polevy
    • Máčecí čokoládové hmoty - polevy
    • Tukové polevy
    • Želé polevy

    5.   Pevná tuková těsta

    • Druhy pevných tukových těst
    • Výběr a úprava surovin
    • Zadělávání a tvarování pevných tukových těst
    • Výrobky pevných tukových těst

    6.   Čajové a pařížské pečivo

    • Čajové pečivo
    • Pařížské pečivo

    7.   Pálená hmota

    • Výběr a úprava surovin
    • Příprava pálené hmoty
    • Výrobky z pálené hmoty

    8.   Medové těsto

    • Výběr a úprava surovin
    • Příprava perníkového těsta
    • Výrobky z perníkového těsta

    9.   Listové těsto

    • Výroba listového těsta
    • Výběr a úprava surovin
    • Výrobky z listového těsta

    10.  Koloidní roztoky

    • Charakteristika koloidních roztoků
    • Pěna

    11.  Šlehané hmoty

    • Výběr a úprava surovin
    • Lehká šlehaná hmota
    • Nahřívaná šlehaná hmota
    • Šlehané hmoty s použitím rychlošlehacího přípravku a moučných směsí
    • Těžké šlehané hmoty
    • Zvláštní druhy šlehaných hmot

    12.  Třené hmoty

    • Příprava a výběr surovin
    • Výrobky z třených hmot

    13.  Jádrové hmoty

    • Rozdělení jádrových hmot
    • Základní suroviny pro jádrové hmoty
    • Přípravy jádrových hmot

    14.  Smetanové výrobky a náplně

    • Smetanové náplně
    • Smetanové výrobky

    15.  Ozdoby v cukrářské výrobě

    • Význam a druhy ozdob
    • Pomůcky potřebné k modelování
    • Příprava modelovacích hmot
    • Druhy ozdob

    16.  Kynuté těsto

    • Výběr a úprava surovin
    • Výrobní postup při přípravě kynutého těsta
    • Výrobky z kynutého těsta
    • Kynuté těsto listové - plundrové

    17.  Restaurační moučníky

    • Technologické postupy
    • Druhy moučníků

    18.  Zmrzliny

    • Výběr a úprava surovin
    • Druhy zmrzlin a jejich výroba
    • Zmrzlinové speciality

    19.  Dietní výrobky

    • Diabetické výrobky
    • Bezlepkové výrobky
    • Žlučníková dieta
    • Redukční dieta

    20.  Oplatky

    • Výběr a úprava surovin
    • Druhy a výroba oplatek

    21.  Speciální výrobky

    • Výrobky charakteru orientálních cukrovinek
    • Jemné smetanové výrobky
    • Drobné nepečené modelované výrobky

    22.  Hodnocení jakosti cukrářských výrobků

    23.  Balení, skladování a přeprava

    • Vliv klimatu na kvalitu cukrářských výrobků
    • Stárnutí cukrářských výrobků

    24.  Způsoby evidence ve skladu, prodej zboží

     

    Související zboží:

    S titulem Cukrářské práce - technologie (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:

    Zboží bylo vloženo do košíku

    Související zboží: