Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Suroviny pro učební obor Cukrář

    5., aktualizované vydání

    • doporučujeme
    Naše cena s DPH:
    325 Kč DPH 10%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Bláha L., Kopová I., Šrek F.
    Nakladatel:
    INFORMATORIUM
    Kód zboží:
    24191
    EAN:
    9788073331085
    ISBN:
    9788073331085

    Popis produktu

    • Základní poznatky o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.
    • Tradiční i nové druhy surovin a různé přípravky, kypřicí prostředky, přídatné látky a obalové materiály.
    • Dále nabízíme Cukrářská výroba I - III, Stroje a zařízení, Odborné kreslení

     

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    B5 (16 x 23 cm)
    Počet stran:
    214

    Obsah učebnice

    1  POTRAVINÁŘSKÁ PRVOVÝROBA A VÝROBA

    • 1.1 Zemědělství
    • 1.2 Potravinářský průmysl
    • Kontrolní otázky

    2  SLOŽENÍ A VLASTNOSTI POŽIVATIN

    • 2.1 Základní pojmy
    • 2.2 Základní živiny
    • 2.3 Nutné živiny
    • 2.4 Voda
    • 2.5 Energetická hodnota potravin
    • 2.6 Biologická hodnota potravin
    • Kontrolní otázky

    3  NAUKA O VÝŽIVĚ

    • 3.1 Podmínky života
    • 3.2 Výživa, metabolismus a látky potřebné pro organismus
    • 3.3 Soustavy metabolismu
    • 3.4 Zásady racionální výživy
    • 3.5 Výživová doporučení
    • 3.6 Druhy výživy
    • Kontrolní otázky

    4  ZNAKY JAKOSTI POTRAVIN, PŘÍČINY ZNEHODNOCOVÁNÍ POTRAVIN, SKLADOVÁNÍ A KONZERVOVÁNÍ POTRAVIN

    • 4.1 Jakost potravin
    • 4.2 Metody zjišťování jakosti potravin
    • 4.3 Příčiny znehodnocování potravin
    • 4.4 Zásady správného skladování
    • 4.5 Konzervace potravin
    • Kontrolní otázky

    5  CUKRY A OSTATNÍ SLADIDLA

    • 5.1 Cukry
    • 5.2 Řepný cukr - sacharóza
    • 5.3 Med
    • 5.4 Náhradní sladidla
    • Kontrolní otázky

    6  OBILOVINY

    • 6.1 Charakteristika obilnin a obilovin
    • 6.2 Druhy, pěstování a použití obilovin
    • 6.3 Stavba obilnin
    • 6.4 Zpracování obilí
    • 6.5 Mlýnská technologie
    • 6.6 Mouka
    • Kontrolní otázky

    7  ŠKROBY

    • 7.1 Charakteristika škrobů
    • 7.2 Druhy škrobů
    • 7.3 Výroba škrobů
    • 7.4 Vlastnosti škrobů
    • 7.5 Použití škrobů
    • 7.6 Výrobky ze škrobu
    • 7.7 Skladování škrobů
    • 7.8 Škrobový sirup
    • Kontrolní otázky

    8  VEJCE

    • 8.1 Charakteristika vajec
    • 8.2 Stavba vajec
    • 8.3 Složení vajec
    • 8.4 Konzumní druhy vajec a jejich označení
    • 8.5 Vlastnosti celých skořápkových vajec
    • 8.6 Vady vajec
    • 8.7 Skladování skořápkových vajec
    • 8.8 Konzervování vajec
    • 8.9 Použití vajec
    • 8.10 Hygiena vajec
    • Kontrolní otázky

    9  MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

    • 9.1 Mléko
    • 9.2 Výrobky z mléka
    • Kontrolní otázky

    10 TUKY

    • 10.1 Charakteristika tuků
    • 10.2 Rostlinné oleje
    • 10.3 Tuhé rostlinné tuky
    • 10.4 Živočišné tuky
    • 10.5 Upravené tuky
    • Kontrolní otázky

    11  OVOCE A OVOCNÉ VÝROBKY

    • 11.1 Charakteristika ovoce
    • 11.2 Rozdělení ovoce
    • 11.3 Složení ovoce
    • 11.4 Způsoby konzervování ovoce
    • 11.5 Ovocné výrobky
    • 11.6 Použití ovoce a ovocných výrobků
    • 11.7 Skladování ovoce a ovocných výrobků
    • Kontrolní otázky

    12  JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA

    • 12.1 Charakteristika jádrovin
    • 12.2 Druhy jádrovin
    • 12.3 Složení jádrovin
    • 12.4 Úprava jádrovin
    • 12.5 Použití jádrovin
    • 12.6 Skladování jádrovin
    • Kontrolní otázky

    13  KAKAO A ČOKOLÁDA

    • 13.1 Charakteristika kakaových bobů
    • 13.2 Výroba základní kakaové hmoty
    • 13.3 Výroba kakaového prášku
    • 13.4 Výroba čokolády
    • 13.5 Druhy čokolád a čokoládových výrobků
    • 13.6 Použití čokolády
    • 13.7 Skladování čokolády a čokoládových výrobků
    • Kontrolní otázky

    14  POCHUTINY

    • 14.1 Charakteristika pochutin
    • 14.2 Povzbuzující pochutiny
    • 14.3 Koření
    • 14.4 Ostatní pochutiny
    • Kontrolní otázky

    15  NÁPOJE

    • 15.1 Charakteristika a rozdělení nápojů
    • 15.2 Nealkoholické nápoje
    • 15.3 Alkoholické nápoje
    • Kontrolní otázky

    16  ŽELÍROVACÍ LÁTKY

    • 16.1 Charakteristika želírovacích látek
    • 16.2 Agar-agar
    • 16.3 Pektiny
    • 16.4 Želatina
    • 16.5 Tragant
    • 16.6 Algináty
    • 16.7 Použití želírovacích látek
    • Kontrolní otázky

    17  KYPŘICÍ PROSTŘEDKY

    • 17.1 Druhy kypření
    • 17.2 Droždí
    • 17.3 Chemické kypřicí prostředky
    • Kontrolní otázky

    18  SUROVINOVÉ SMĚSI A PŘÍPRAVKY

    • 18.1 Význam zavádění surovinových směsí a přípravků do výroby
    • 18.2 Rychlošlehací přípravky
    • 18.3 Moučné směsi
    • 18.4 Směsi na výrobu náplní, krémů, ozdob, polev
    • 18.5 Zmrzlinové směsi
    • 18.6 Stabilizátory
    • 18.7 Emulgátory
    • 18.8 Zušlechťující přípravky
    • 18.9 Extrudované výrobky
    • Kontrolní otázky

    19  PŘÍDATNÉ LÁTKY

    • 19.1 Charakteristika přídavných látek
    • 19.2 Kategorie přídavných látek
    • Kontrolní otázky

    20  OBALOVÉ MATERIÁLY

    • 20.1 Význam balení v cukrářské výrobě
    • 20.2 Druhy obalových materiálů
    • 20.3 Druhy obalů
    • 20.4 Použití obalů
    • Kontrolní otázky

    LITERATURA

     

    •  

    Související zboží:

    S titulem Suroviny pro učební obor Cukrář souvisí:

    Zboží bylo vloženo do košíku

    Související zboží: