Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    -5%

    • Cukrářská výroba I pro 1. ročník oboru Cukrář

    Cukrářská výroba I pro 1. ročník oboru Cukrář

    5., přepracované vydání

    Naše cena s DPH:
    366 Kč DPH 0%
    Původní cena s DPH:
    384 Kč
    Ušetříte:
    18 Kč
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Bláha L., Conková V., Kadlec F.
    Nakladatel:
    INFORMATORIUM
    Kód zboží:
    14771
    EAN:
    9788073331375
    INFORMATORIUM

    Popis produktu

    Učebnice určená žákům 1. ročníku oboru vzdělání Cukrář 29-54-H/01 se zabývá základy cukrářské výroby.

    Podrobně probírá výrobu cukrářských výrobků z pevných tukových těst, z třeného lineckého těsta, z pálené hmoty a z listového těsta. 

    Popisuje výrobu a druhy čajového a pařížského pečiva, přípravu a výrobu náplní a polev pro cukrářské výrobky, jejich vady a příčiny, popř. možnosti a způsoby nápravy.

    Uvádí druhy výrobků z uvedených těst a hmot, jejich receptury, technologické postupy a vady těst a výrobků.

    Nová, přehlednější grafická úprava s prostorem pro vlastní poznámky.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    B5 (16 x 23 cm)
    Počet stran:
    178

    Obsah učebnice

    1  Úvodem

    • 1.1 Z historie cukrářské výroby
    • 1.2 Hygiena a sanitace v cukrářské výrobě
    • 1.3 Druhy skladů
    • 1.4 Systém kritických bodů - HACCP
    • 1.5 Bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci (BOZP)
    • Kontrolní otázky

    2  Propočty surovinových norem

    • 2.1 Význam propočtu surovin na jiné množství výrobků
    • 2.2 Způsob propočtu surovinových norem
    • Kontrolní otázky

    3  Úprava cukru vařením

    • 3.1 Vaření cukerných roztoků
    • 3.2 Cukerné hmoty
    • 3.3 Použití cukerných hmot a roztoků
    • Kontrolní otázky

    4  Polevy

    • 4.1 Charakteristika polev
    • 4.2 Rozdělení polev
    • Kontrolní otázky

    5  Náplně

    • 5.1 Charakteristika náplní
    • 5.2 Rozdělení náplní
    • Kontrolní otázky

    6  Pevná tuková těsta

    • 6.1 Charakteristika pevných tukových těst
    • 6.2 Výběr a úprava surovin
    • 6.3 Rozdělení pevných tukových těst
    • 6.4 Zadělávání a tvarování pevných tukových těst
    • 6.5 Pečení výrobků z pevných tukových těst
    • 6.6 Linecká těsta
    • 6.7 Vaflové těsto
    • 6.8 Křehké těsto
    • 6.9 Slané a sýrové těsto
    • Kontrolní otázky

    7  Třená linecká těsta

    • 7.1 Charakteristika třených lineckých těst
    • 7.2 Výroba, tvarování a pečení třených lineckých těst
    • 7.3 Rozdělení třených lineckých těst
    • 7.4 Výrobky z třených lineckých těst
    • Kontrolní otázky

    8  Pálená hmota

    • 8.1 Charakteristika pálené hmoty
    • 8.2 Výběr a úprava surovin
    • 8.3 Příprava pálené hmoty
    • 8.4 Tvarování pálené hmoty
    • 8.5 Pečení korpusů
    • 8.6 Skladování korpusů
    • 8.7 Výrobky z pálené hmoty
    • Kontrolní otázky

    9  Listové těsto

    • 9.1 Charakteristika listového těsta
    • 9.2 Výroba listového těsta
    • 9.3 Tvarování a pečení výrobků z listového těsta
    • 9.4 Výrobky z listového těsta
    • Kontrolní otázky

     

    Zákazníci s tímto zbožím často kupují:

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    S titulem Cukrářská výroba I pro 1. ročník oboru Cukrář souvisí:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?