Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Cukrářská výroba III pro 3. ročník oboru Cukrář

    4., aktualizované vydání

    Naše cena s DPH:
    320 Kč DPH 10%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Bláha Ludvík, Conková Věra, Kadlec František
    Nakladatel:
    INFORMATORIUM
    Kód zboží:
    14773
    EAN:
    9788073330996
    INFORMATORIUM

    Popis produktu

    • Perníkové těsto, kynuté těsto, zmrzliny, dia výrobky, restaurační moučníky, oplatky, hodnocení jakosti, odborné výpočty, zařízení provozoven a hygiena výroby, balení skladování a přeprava.
    • Dále nabízíme díl I. a II.

     

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    187

    O učebnici

    Učebnice rozšiřuje znalosti a vědomosti, které žáci získali v 1. a 2. ročníku. Uvádí další technologické postupy výroby cukrářských výrobků a restauračních moučníků, popisuje přípravu kynutých těst a biochemické procesy probíhající v těstě při kynutí. Značnou pozornost věnuje přípravě zmrzlin a zmrzlinových výrobků a dietním výrobkům. Věnuje se technologii nových surovin pro přípravu krémů a náplní a zabývá se také hodnocením surovin a výrobků, zařízením provozoven a hygienou výroby.  

    Obsah učebnice

      1  Perníkové těsto

    • 1.1 Historie výroby perníku
    • 1.2 Suroviny pro výrobu perníkového těsta
    • 1.3 Výroba perníkového těsta
    • 1.4 Výrobky z perníkového těsta
    • Kontrolní otázky

      2  Kynuté těsto

    • 2.1 Charakteristika kynutého těsta
    • 2.2 Výběr a úprava surovin
    • 2.3 Výroba kynutého těsta
    • 2.4 Tvarování těsta
    • 2.5 Pečení výrobků z kynutého těsta
    • 2.6 Výrobky z kynutých těst
    • 2.7 Listové kynuté těsto (plundrové)
    • Kontrolní otázky

      3  Zmrzliny

    • 3.1 Charakteristika zmrzlin
    • 3.2 Výběr a úprava surovin
    • 3.3 Předpisy pro výrobu a prodej zmrzlin
    • 3.4 Evidence o výrobě zmrzliny
    • 3.5 Rozdělení zmrzlin
    • 3.6 Zmrzlinové výrobky
    • 3.7 Mražené krémy
    • Kontrolní oktázky

      4  Dia výrobky

    • 4.1 Zásady pro výrobu dietních výrobků
    • 4.2 Výrobky pro diabetiky
    • 4.3 Výrobky pro bezlepkovou dietu
    • 4.4 Výrobky vhodné pro redukční dietu
    • 4.5 Výrobky vhodné pro žlučníkovou dietu
    • 4.6 Výrobky vhodné pro žaludeční dietu
    • Kontrolní otázky

      5  Restaurační moučníky

    • 5.1 Charakteristika restauračních moučníků
    • 5.2 Technologické postupy
    • 5.3 Rozdělení restauračních moučníků
    • Kontrolní otázky

      6  Oplatky

    • 6.1 Charakteristika oplatek
    • 6.2 Výběr a úprava surovin
    • 6.3 Výroba oplatek
    • Kontrolní otázky

      7  Hodnocení jakosti cukrářských výrobků

    • 7.1 Význam hodnocení jakosti výrobků
    • 7.2 Způsoby hodnocení jakosti
    • 7.3 Kontrola jakosti cukrářských výrobků
    • Kontrolní otázky

      8  Odborné výpočty

    • 8.1 Přepočty surovinových norem
    • 8.2 Výpočet směrné výtěžnosti
    • Kontrolní otázky

      9  Zařízení provozoven a hygiena výroby

    • 9.1 Rozdělení provozoven a jejich vybavení
    • 9.2 Hygiena výroby
    • Kontrolní otázky

    10  Balení, skladování a přeprava polotovarů a hotových výrobků

    • 10.1 Balení
    • 10.2 Skladování polotovarů a hotových výrobků
    • 10.3 Přeprava polotovarů a hotových výrobků
    • Kontrolní otázky

    11  Nové technologie v cukrářské výrobě

    • 11.1 Zásady správné výživy a jejich uplatňování v cukrářské výrobě
    • 11.2 Látky zlepšující výživnou hodnotu výrobků
    • 11.3 Práškové přípravky
    • Kontrolní otázky

    Literatura

     

     

    Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu nebo kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace Souhlasím

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?